flow in work werkt nu online

Gewoonlijk ga ik naar mensen toe om te helpen hun werkplek op kantoor te organiseren. In een normale situatie kan dit al een hele uitdaging zijn. Nu de meeste mensen echter vanuit huis moeten werken is de uitdaging om je werk te organiseren en te plannen alleen maar groter geworden.

werkplek organiseren en tijd indelen nu je vanuit huis werkt

Om je werk te plannen moet je met veel meer factoren rekening houden dan je gewend bent: Je wilt zoveel mogelijk je normale werk blijven doen. Natuurlijk wil een eventuele partner dat ook. Daarnaast willen jullie beiden contact houden met collega’s en hebben jullie dagelijkse overleggen via zoom of skype.

Ondertussen zijn je kinderen misschien thuis en vragen om aandacht of hebben hulp nodig met hun schoolwerk. En als laatste, maar heel belangrijk: je zit 24 uur per dag op elkaars lip. Je hebt geen gelegenheid om je even af te zonderen en adem te halen.

Woon je alleen dan sta je voor hele andere uitdagingen. Je wilt structuur maar hoe doe je dat en hoe motiveer je jezelf? Hoe voorkom je dat je te lang doorwerkt?

Er wordt misschien druk op je gelegd om taken over te nemen van je collega’s omdat jij in hun ogen flexibeler bent in het indelen van je tijd. Hoe ga je daarmee om?

Hoe kan ik helpen?

In de meeste trajecten die ik offline aanbied was het al mogelijk elkaar te spreken via video calls. Nu ik niet naar je werkplek kan komen om je te helpen heb ik gezocht naar een manier om alle offline afspraken om te zetten in een online traject. Ook op die manier kan ik je helpen om je (thuis)werkplek te organiseren, je inbox en documentenstructuur onder handen te nemen en structuur aan te brengen in je dag.

Online trajecten vragen een andere inzet dan offline trajecten. In plaats van fysieke afspraken hebben we contact via video calls. Deze calls zijn korter maar de opvolging is intensiever. De opvolging houdt in dat we contact hebben via e-mail en sms. Op die manier krijg je opdrachten maar hou je mij ook op de hoogte van je ervaringen.

Ook is een online individueel coaching traject organizing & timemanagement een sterk instrument om in te zetten voor het verbeteren van de prestaties en de work/life balance.

Lees verder over de mogelijkheden